Laukinių augalų rauginimas
Rauginimas nuo seno buvo svarbus derliaus išsaugojimo būdas, nes laikomos raugintos daržovės bei miško dovanos ne tik išsaugo per vasarą sukauptas naudingas medžiagas, bet kai kurių jose net padaugėja. O viduržiemį, kuomet kūnas ir širdis išsiilgsta vasaros gyvybės, skonių ir kvapų, dėkoju sau už kiekvieną tokį vasarą paruoštą stiklainėlį 🌿
Pagrindiniai rauginimo principai:
Šiandien į stiklainį dėjau praeitąmet atrastą derinį – gerai ūgtelėjusius garšvų kotelius, jaunus eglių ūgliukus, kelias citrinos skilteles, jaunas beržo šakeles (jose esančios rauginės medžiagos dar labiau pagyvina raugimo procesą), česnako ir garšvų žiedus. Viską užpyliau sūrimu, palikau 3-5 dienas šiltoje vietoje, o vėliau dėja į rūsį ar šaldytuvą – vėsiai ir tamsiai ✨
Taip rauginti galite bandyti beveik viską, vieni rauginiai gaunasi gardūs, traškūs, kiti visai nesigauna :)) bet tik bandydami, ieškodami ir susipažindami su mus supančia gyvaja gamta – sužinosime!